Nå vil Google prioritere sikre nettsider

Home / Google / Nå vil Google prioritere sikre nettsider

Nå vil Google prioritere sikre nettsider

For de fleste aktører i dagens IT-verden, har internett-sikkerhet blitt en høy prioritering. Datainnbrudd og utpressing blir en stadig større trussel for netthandlere over hele verden. En stor andel nettbutikker krypterer fortsatt ikke sine nettsider skikkelig. En IT-aktør som uten tvil har satt internet- sikkerhet på agendaen er Google.

Google innførte allerede i 2014 avanserte krypteringløsninger for sin Gmail-tjeneste, og ikke mist opprettet de en dedikert «elitegruppe» som skulle ta opp kampen mot nettkriminalitet. I det pågående arbeidet med å sikre tryggheten for de mange millioner av mennesker som bruker det hver dag, vil Google i 2017 stramme enda mer inn på sider som ikke er sikre og slå et nytt slag for HTTPS.

Hva er HTTPS?

I praksis er Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) en sikrere utgave av HTTP, hvor alt innhold som blir sendt og mottatt er kryptert. En HTTPS-sesjon blir kryptert ved bruk av SSL-protokollen. SSL stå for Secure Sockets Layer, og innebærer at dataene som sendes mellom deg som bruker og et nettsted er kryptert. Fyller du for eksempel ut et skjema med passord eller kreditt kort informasjonen din, vil nettsiden være den eneste som kan lese dette. Samtidig gjelder dette andre veien, hvor et nettsted kan sende deg sensitivt informasjon trygt.

HTTP fokuserte i utgangspunktet kun på at innholdet som etterspørres av brukeren presenteres på riktig måte,  og brydde seg ikke om hvordan dataene forflyttet seg fra A til B.

Nettsider som benytter HTTPS, har en URL som med “https://” i stedet for “http://”.

https://webexpressen.no

Hvorfor bruke HTTPS/SSL?

Nettbrukere har mulighet og kan faktisk forsikre seg om at nettsteder som benytter HTTPS og sertifikater, er hva de utgir seg for å være. Det kan du se ved å klikke på hengelåsen som ofte vises i adressefeltet når man besøker ulike nettsteder.

At Google har prioritert mobilvennlige sider er en kjent sak. Men nå har Google begynt å prioritere nettsteder som benytter HTTPS. Det er derfor en ekstra stor fordel ved å gå over til HTTPS er at man vil få høyere rangering i søkeresultatene. Med bruk av SSL sertifikat øker du synligheten i Google søk med opptil 5%. 

Har du enda ikke gått over til HTTPS?

Kontakt oss for å undersøke mulighetene for sikkerhetssertifikat og oppsett av SSL/HTTPS for din butikk.

Team Webexpressen.no
Team Webexpressen.no
Webexpressen.no specializes in ecommerce and related services. Magento and WooCommerce are our preferred platforms.
Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Tripletex integrasjon - enklere å drive nettbutikk!